HOMEPAGE

Alle oplossingen

voor ICT

bij u op school

Denken in
oplossingen

Elke school en elke onderwijsinstelling is tegenwoordig voor een groot deel aangewezen op computergebruik. Deze automatisering is daarmee niet meer weg te denken uit het onderwijssysteem. Ons bedrijf ICT@SCHOOL begeleidt u op professionele wijze bij het optimaal, flexibel en stabiel inzetten van computers, software en andere middelen in het onderwijs. Door onze samenwerking met verschillende hard- en softwarepartners, ondersteunen we u ook graag bij innovatieve projecten en opdrachten.

Sterk door
ervaring

Ons ervaren team ondersteunt al jaren scholen bij hun uitdagingen op het gebied van ICT binnen het onderwijs. Van de juiste hardware tot de juiste apps of maatwerk software. ICT@School heeft de mensen om u te helpen om ICT nog beter te implementeren binnen het onderwijs.

Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden die wij uw (school)organisatie kunnen bieden.

Netwerkbeheer

ICT@School kan uw netwerkbeheer tegen een zeer concurrerende prijs uitvoeren. Wij gaan graag met u in gesprek wat uw school aan mogelijkheden nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan de capaciteit van uw (draadloze / bedrade of mobiele) netwerk, mogelijkheden in de Cloud, etc. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden die het beste bij uw school passen.

Meer informatie →

Computer- / Netwerkhardware

ICT@School is o.a. partner van DELL, HP en TERRA en kunnen u hierdoor tegen een goede prijs kwalitatief goede hardware aanbieden.

Naast deze hardware kunnen wij ook hardware van alle andere merken leveren. Wij staan u graag te woord om samen met u te bekijken welke hardware u het beste kunt inzetten.

Meer informatie →

Viditouch touchscreens

ICT@School is dealer van de zeer populaire en kwalitatief niet geëvenaarde touchscreens van Viditouch. Deze schermen bieden uw school de mogelijkheid om uw leerkrachten op een zeer intuïtieve manier te laten omgaan met hun instructiemomenten.

Heeft u bij u op school ook te maken met beamers die ondertussen steeds minder lichtopbrengst hebben, zodat de leerlingen steeds moeilijker kunnen volgen wat op het bord gebeurt. Maak dan kennis met de touchscreens van Viditouch die u een ongeëvenaarde scherpte geven, waardoor alle leerlingen in de groep weer goed zicht heeft.

Meer informatie →

Website / apps

ICT@School werkt samen met EloPartner en SamenOndernemend om elke wens t.a.v. websites en apps voor u te realiseren.

Wij kunnen van een website voor uw school, tot een volledig leerlingvolgsysteem of digitale leeromgeving voor u op maat maken.

Projectvoorbeelden

Idyia - dag- / weekplanner
Navileren - leeromgeving
Blisys - Een Duits leerlingvolgsysteem

Wij kunnen uw project volledig op maat, samen met u, uitwerken en binnen de gestelde tijd opleveren.

Meer informatie →

Wij geven workshops!

Wij verzorgen op maat ontwikkelde workshops, onder andere om het (volledige) onderwijsteam ervaring en kennis te laten opdoen over educatieve- en / of administratieve pakketten, maar ook om het onderwijsteam te inspireren om met de nieuwe technologieën te experimenteren. Onze workshops worden vooraf met u besproken om zo goed mogelijk aan te sluiten op de situatie binnen uw school.

advisering

Advisering

Door onze jarenlange ervaring in het basisonderwijs, zowel voor de klas als in de ondersteuning via ICT, kunnen wij uw school(organisatie) op alle raakvlakken van ICT binnen het onderwijs adviseren.
Vanuit deze ervaringsgegevens kunnen wij u behulpzaam zijn bij bijvoorbeeld het samen maken van een goed (innovatief) ICT-uitvoeringsplan voor uw school of stichting.

didactisch

Didactisch

Wij kijken graag samen met u naar het didactische uitganspunt van uw school en wat u nodig heeft om dit te ondersteunen met ICT. Denk daarbij aan:

  • Wat heeft uw school aan netwerkmogelijkheden nodig.
  • Welke apparaten zouden in uw school/instelling gebruikt kunnen worden (PC, tablet of laptop)
  • Welke software of apps zouden dit kunnen ondersteunen.
  • Welke opleidingen / trainingen zijn nodig om de ICT-middelen goed te gebruiken.

innovatief

Innovatief

Wij zijn uw actieve en innovatieve partner en we willen uw school of onderwijsinstelling begeleiden bij uw innovatieve vragen / uitdagingen. Bijvoorbeeld:

  • Hoe ondersteun je via ICT het werken met leerlijnen.
  • Hoe ondersteun je samenwerkend leren via ICT
  • Hoe kan ik zorgen dat kleine groepen op een school toch leren samenwerken (bijvoorbeeld met een school uit de buurt)
  • Hoe kom ik tot een goede implementering van de 21e century skills

Navileren
Dit softwarepakket wordt ontwikkeld voor Stichting Rijdende School. Met de software wil deze stichting het volledig individueel begeleiden van leerlingen mogelijk maken. Het pakket bestaat uit een leeromgeving met een geïntegreerd leerlingvolgsysteem.

Idyia
Een digitale dag- / weekplanner om uw school te helpen om passend onderwijs op een gedegen manier in te voeren. Aan de hand van uw wensen krijgen de leerlingen meer of juist minder mogelijkheden om zelf hun week te kunnen plannen.

Videoconference
Binnen het basisonderwijs wordt videoconferencing nog niet vaak gebruikt. Onze oplossing, waarbij ook documenten en presentaties gegeven kunnen worden, kunnen goed ingezet worden bij samenwerkend leren, of als oplossing om een krimpschool met een weinig leerlingen in een groep te koppelen aan een grotere school.

VOIP
Telefoonkosten te hoog? Niet goed bereikbaar?

ICT@School werkt samen met een VOIP leverancier waarmee we bovenstaande problemen voor u kunnen oplossen door een goede communicatiestrategie te koppelen aan een state-of-the-art telefooncentrale oplossing tegen een zeer concurerende prijs.