Office 365

Office 365

ICT@School bied naast Chromebooks en G-Suite ook de mogelijkheid om Office 365 en Windows laptops aan te leveren. Deze robuuste cloud oplossing is simpel in gebruik, maar krachtig in samenwerking. Kinderen kunnen aan hun eigen documenten werken wanneer nodig of klasgenoten uitnodigen als ze samen aan een opdracht moeten werken. Tevens kunnen ze ook vanuit huis hieraan werken, met of zonder laptop van school.

Office 365 Apps

Office 365 bied een uitgebreide selectie aan applicaties waar kinderen en docenten mee kunnen werken. Zo zijn de oude vertrouwde programma’s zoals Word, PowerPoint en Excel aanwezig in de online omgeving. Ook kan vanuit het online gedeelte van Office 365 de mail worden benaderd zodat niet overal Outlook lokaal nodig is en flexibel werken makkelijker wordt. Ook vinden docenten binnen Office 365 SharePoint, een platform om makkelijk bestanden en andere zaken te delen met elkaar. Dit kan worden afgeschermd zodat alleen een specifieke groep deze bestanden in kan zien. Verder zijn er voor de docenten nog andere handige applicaties aanwezig zoals Teams, Skype en Forms. Hiermee wordt een ruime selectie aan apps geboden om ieders behoefte te vervullen.

Gesloten ecosysteem

Office 365 bied de mogelijkheid om centraal bestanden te regelen. Deze kunnen de kinderen opslaan binnen Onedrive om deze vandaar uit te bewerken met Word online voor tekst documenten of Powerpoint online een presentatie. Zo kunnen ze snel en gemakkelijk online, waar dan ook, aan hun bestanden werken. Ook hebben de Office 365 apps integratie voor samenwerken in 1 bestand. Word heeft zelfs de mogelijkheid om bepaalde segmenten te blokkeren zodat er niet dubbel aan een stuk kan worden gewerkt. Met de mogelijkheid om hun bestanden online op te slaan hoeft een kind ook thuis niet perse office te hebben om hier mee te kunnen werken sinds dit in het online gedeelte van Office 365 zit.